Audax Randonneurs Danemark

Velkommen!

På siden her kan nye randonneurer læse om vores klub, vores motionscykelløb, som vi kalder brevet’er, og meget mere.

Siden er under ombygning, så der vil hen ad vejen komme nye informationer til indtil foråret 2016.

 

 

Om ARD
Vi er en motionsklub, som henvender sig til motionscyklister, som kan lide at køre lange motions-cykelløb (som vi kalder breveter). Vi har lavet en lille informationsfolder, som giver en meget kort introduktion til ARD og langdistancecykling – den kan du finde her http://www.audax-club.dk/content/pjece

Du kan læse mere om ARD længst nede på denne side.

 

Reglerne for brevet’erne

Brevet'erne køres efter regler, der gælder i hele verden. Du kan se den danske oversættelse af reglerne her: http://audax-club.dk/terms

Den danske bestyrelse og de danske arrangører er blevet enige om følgende fortolkninger af reglerne, som gælder for danske brevet'er, men ikke nødvendigvis, hvis du kører i udlandet: http://www.audax-club.dk/content/sp%C3%B8rgsm%C3%A5lsvar-vedr-%C2%A77-i-reglerne

Når du tilmelder dig en brevet accepterer du at følge reglerne og indenstarten bekræfter du endnu en gang, at du vil følge reglerne ved at underskrve dit kontrolkort. Hvis du ikke overholder reglerne risikerer du, at din brevet ikke godkendes.

 

Indmeldelse i klubben

Enhver kan køre brevet’er uden at være medlem af klubben, så hvis du har lyst til at prøve kræfter med langdistancecykling, kan du sagtens melde dig til en brevet uden at være medlem. Men du får en række fordele af at være medlem: Du får 50 kr,- i rabat pr. brevet, du får adgang til denne hjemmesides forum, du kan købe vores flotte klubtøj, du kan deltage i vores hyggelige generalforsamling – og endelig får du sådan en dejlig fornemmelse af at vide, at du støtter op omkring langdistancecyklingen i Danmark.

Hvis du vil meldes ind, kan du gøre det her:  http://audax-club.dk/user/register

og bagefter betale kontingentet på det kontonr., der er angivet.

For god ordens skyld kan du læse klubbens vedtægter her: Vedtægter

Gamle medlemmer kan måske have glæde af at vide, at de kan se hvad kontingentet er og hvilket kontonummer, det skal indbetales på her:  http://www.audax-club.dk/node/783

Som medlem kan du løse motionslicens hos DCU - se her: http://www.audax-club.dk/content/motionslicens

Licensen kan i nogle tilfælde erstatte den lægeerklæring, der kræves til visse udenlandske brevet'er. 
 

 

Tilmelding til breveter
Du kan tilmelde dig til vores breve’er på vores kalender, hvor du kan se hvilke brevet’er, der er og hvor.

Efter årets sidste brevet er kørt og indtil næste års brevet’er er lagt ind, kan du ikke se noget i kalenderen, men fra slutningen af oktober kan du finde en oversigt over næste års brevet’er  på hjemmesiden – prøv at skrive ’kalender’ i søgefeltet i øverste højre hjørne på hjemmesiden, så burde komme et link til næste års kalender frem.
 

Hvis det er din første brevet, bør du kontakte arrangøren i god tid inden brevet’en og fortælle ham, at du er ny. Så kan han give dig lidt tips og måske kan han finde nogen, du kan følges med og som kan give dig lidt staldtips undervejs. På selve dagen, skal du – lige som alle andre – sørge for at komme i god tid – dvs. 20-30 minutter før starten, så arrangøren har tid til at tage sig specielt godt af dig.

Tilmelding bør i øvrigt altid ske i god tid, så arrangøren kan nå at lave et kontrolkort til dig – hvis ikke han kan nå det, må du selv udfylde det med navn og kontrolpunkter inden starten.

 

Forum

Som medlem får du adgang til klubbens forum, hvor du kan få svar på dine spørgsmål, finde nogen at cykel sammen med eller dele ud af dine gode fif.

Som medlem kan du komme til vores forum ved at trykke på dette link: Forum

 

Beretninger fra brevet’er

ARD's medlemmer deltager hvert år i et utal af løb i ind- og udland. Mange fastholder deres oplevelser ved at skrive en beretning, som de deler med venner, familie og vores hjemmeside. Du kan finde dem ved at trykke på menu-punktet ’Beretninger’. Der er til mange timers læsning, som ud over at være god underholdning til de triste vinteraftener også kan give en gode fif og inspiration til nye eventyr.

 

Mere om ARD

ARD-Audax Randonneur Danemark er den danske afdeling af et verdensomspændende fænomen, med udspring i Frankrig, som giver sig af med langdistance motionscykelløb. Derfor det lidt fremmedartede navn.

Klubben har en bestyrelse bestående af tre medlemmer, som i samarbejde med fire løbsarrangører sørger for den daglige drift af klubben.

En gang årligt afholdes en generalforsamling.

Da klubben er landsdækkende, ligner den ikke en almindelig cykelklub. Kontakten medlemmerne imellem findes stort set kun ved afholdelse af løb, via klubbens hjemmeside, og ikke noget med faste træningsaftener og lignende. Aldersfordelingen blandt medlemmerne er stor, dog således at majoriteten er lidt grå i tindingerne.

Langdistanceløb, her betegnet ”breveter”, vil sige distancer fra to hundrede til, indtil dato, to tusinde kilometer. Breveterne er placeret med udgangspunkt i Sønderjylland, Nordjylland, Sjælland og København.  Sædvanligvis afholdes der årligt i de fire distrikter en brevet-serie bestående af en 200 km brevet, én 300 km, èn 400 km og én 600 km brevet. Er der stemning for yderligere aktivitet , arrangeres der en brevet på 1000 eller 1200 km. Tidligere har man for at kvalificere sig til at køre 300 km skulle have kørt 200, og for at køre 400 skal have kørt 300, osv., men den regel gælder ikke længere selv om det af træningsmæssige årsager kan være fornuftigt at tage brevet'erne i 'rækkefølge' .

Ved start udleveres et kontrolkort og en rutebeskrivelse, og så er man i princippet overladt til sig selv, og skal blot sørge for at gennemføre ruten indenfor den i forvejen udmålte tid.


Heldigvis er der som regel andre, der har fået den samme ide, og så finder man sammen med nogen, der kører på samme niveau som én selv.  På udvalgte steder, typisk tankstationer og lignende, skal kontrolkortet stemples og underskrives som dokumentation for, at man rettidigt har været på stedet.


Når man deltager i dette regi´, er man ikke en almindelig motionist, men en ”randonneur”. Og som sådan er man efter hvert gennemført brevet berettiget til en flot medalje. Fra og med 2015 kan man vælge om man vil have - og betale for - en medalje, eller om man kan uindvære medaljen mod at slippe med et lavere startgebyr.


Har man kørt en hel serie (200,300,400,600) erhverver man ”Superrandonneur”-medaljen.  Da det er en international klub, arrangeres der tilsvarende cykelløb næsten overalt i verdenen, og man kan som dansker deltage hvor man måtte have lyst, og løbene tæller statistisk lige meget. Man kan kvalificere sig som international superrandonneur, interkontinental superrandonneur, og som noget nyt kan man erhverve bronze-, sølv- og guldmedalje for kørte kilometer.

Alt dette har et fælles omdrejningspunkt nemlig: Paris-Brest-Paris.

Der afholdes mange spændende arrangementer i Randonnuer-regi rundt i verdenen og yderligere information fås ved henvendelse til bestyrelse eller løbsarrangører, eller linke sig ind her på siden.